Kategóriák
  • Akciók
  • Sport, fitness és játék labdák
    •  
  • Sport és szabadidő ruha
    •  
Fizetési megoldás
Reklamáció, panaszkezelés
Házhozszállítás

Országos kiszállítás

akár 3-5 munkanap alatt!

Labdákról


- A Labdasziget Webárúház által forgalmazott PVC (polivinilklorid) labdák gyártása jelentős technológiai fejlődésen ment át az elmúlt években. A labdák gyártásának kikevert alapanyaga az úgynevezett plastiszol amely már tartalmazza a szükséges adalékokat. A plastiszolt formába öntik majd speciális kemencében folyamatos rotációval előállítják a labdaformát.
A technológiai előírásoknak megfelelő hűtés után a labdákat méretre fújják, majd festik, tamponozzák és csomagolják. Teljes kihűlés után a labdák mérete jelentősen már nem változik, ami azt jelenti, hogy leeresztés és újrafújás után a labda ugyan akkora lesz.
A labdákat a későbbi felhasználási területnek, korosztályi ajánlásoknak megfelelően csoportosítjuk:
-Játéklabdák: homogén héjszerkezetű, anyagában színezett, gumi szelepes labdák. Idetartoznak a natúr labdák, pettyes és egyéb mintázott labdák. Reklám célokra is leginkább használt labdák.
-Sportlabdák: a sport célokra kifejlesztett speciális anyagból készülnek a kogelán sportlabdák. Ez a labda típus kevés kivételtől eltekintve nem sima falú, mintázzák az egyes sportoknál használt varrót labdákprofilját (röplabda, futball). A sportlabdákat az anyag rugalmassága alapján csoportosítjuk:
- Hard (kemény) labdák általában fehér alapszínű labdák a különböző korosztályoknak megfelelő méretben, kiválóan alkalmasak az edzésmunkára az erőnlét fejlesztésére a különböző technikák elsajátítására kültéri és beltéri felhasználásra.
- Soft (lágyabb) labdák sárga alapszínűek rugalmasobb anyagból készültek, a fiatalabb korosztályok részére ajánljuk.
- Hipersoft labdák narancssárga színűek kifejezetten lágy, rugalmas anyagú labdák, kiválóan használhatok strand célokra.
Az így készült PVC labdák előnyei a nagy kopásállóság, vízállóság, a habosított szerkezet miatt nem csípnek, nem okoznak horzsolásokat.

-Sport labdák
Lágyított, rugalmas héjszerkezetű speciális anyagból készült PVC sport labdák. Elsősorban edző, oktató, gyakorló, játék és szabadidős célokra készült labda típus.
Bőr és egyéb varrott ragasztott labdák tulajdonságaival rendelkeznek.
Víz és kopásállók, könnyen tisztítható szelepes labdák.
Elsősorban edző és szabadidős célokra készült labda típus.

-Játék labdák
Natúr, egyszínű, anyagában színezett PVC játék labda, piros, sárga, zöld, kék, lila vagy fehér színben rendelhető.
Dekorativ mintával festett, PVC játék labda, átmérő 22 cm.Gumiszelepes, természetes fényű.

-Fitnesz labdák:

-Medicin labda: ágyított, rugalmas héjszerkezetű speciális anyagból készült sima vagy mintázott felületű PVC sport labda. Elsősorban edzési célokat szolgáló labda. Terembe vagy szabadtéren is használható. Bőr és egyéb anyagból varrott ragasztott labdáknál sokkal jobb tulajdonságokkal rendelkezik. Víz, kopás és ütésálló, könnyen tisztítható labdatípus.

-Hajító labda: Hajító vagy dobó labda , erőnléti edzéshez, kézilabda, vízilabda, atlétika és egyéb sport gyakorlási, oktatási célokra kifejlesztett labda típus.
Kiváló minőségű, lágyított PVC labda.

-Súlygolyó:lágyított speciális PVC labda elsősorban atlétikai célokra, súlylökés gyakorlásához kifejlesztett labda.
A labda acél szemcsével töltött nem pattan el, a műanyag héjszerkezet biztosítja, hogy a golyó ne sértse fel a padlót.
Jó kopás és vízállósága lehetővé teszi kül és beltéri használatát egyaránt.

Webáruház készítés