Kategóriák
Szűrés
Ár
1 000 Ft - 15 950 Ft
Kategóriák
Fizetési megoldás
Reklamáció, panaszkezelés
Házhozszállítás

Országos kiszállítás

akár 3-5 munkanap alatt!

Gyurma és kiegészítők

Főkategória >Gyurma és kiegészítők

Szinte minden gyerek szeret gyurmázni: imádják a mozdulatokat, a színeket, és azt, hogy könnyen és gyorsan alakíthatják a gyurma anyagát. Azon túl, hogy remek szórakozás, a gyurmázásnak bőven vannak a fejlődésre gyakorolt pozitív hatása is. Szóval gyurmára fel!

Mit is fejleszt a gyurmázás?

Szem-kéz koordinációt. Ennek fejlesztésére a rajzolás is kiváló eszköz, de a gyurma mindezt térben fejleszti.

Erősíti az izmokat. A gyurmázás közben az alkar, a kéz és ujjak izmait is intenzíven használják a gyerekek. Játék közben ezek erősödnek, fejlődnek. Ezen kívül a gyerekek azt is megtanulják, milyen erővel kell tevékenykedni. Ráéreznek arra, hogy egy nagyobb vagy kisebb darab gyurma milyen erőkifejtéssel munkálható meg.

Fejleszti a tapintást. A különféle textúrájú gyurmák tapintása is eltérő. A játék során változik a hőmérséklete, ezzel együtt némiképp az állaga is. Ezt a gyerekek tudattalanul is tapasztalják, és alkalmazkodnak hozzá.

Az emlékezés és képzelet fejlődése.

Kétféle termék kerül ki a gyerekek kezéből, amit leutánoztak, és amit kitaláltak. Mindkettő nagyon hasznos, az egyik az emlékező képességet fejleszti, a másik a fantáziát. Hagyjuk mindkettőt szabadon áramlani, ne mondjuk meg, mit hogyan csináljanak, csak ha elakadnak, és ők kérik a segítségünket. Ezt nem lehet rosszul csinálni, hagyni kell, hogy a tanulás folyamata természetes legyen.

A gyurma a feszültséget is levezeti!

Már óvodás korban is akadnak olyan helyzetek, amelyek a gyerekek számára kellemetlenek, feszültséget okoznak. Főleg azoknál a gyerekeknél, akik nem is szeretnek oviba járni. Igaz ez az iskolásokra is, kiváltképp az alsó tagozatban. A gyurmázás tereli a gondolatokat, megnyugtatja a gyerekeket, felszabadultan engedhetik el fantáziájukat. Vannak gyerekek, akik meg is nyílnak közben, s elmondják, eljátsszák problémáikat, csak tudnunk kell olvasni a sorok között.


Sorrend:


prev
12
next

Sorrend:

Webáruház készítés